Toidujäätmete vähendamise võimalused toidutootmises
4. juuni 2021 kell 14:00 – 15:30
Tartus, digitaalselt
Kui palju tekib Eestis tootmisjäätmeid, miks peaks püüdma nende tekke vähendamise poole ning mida teha tekkinud jäätmetega kui nende tekkimist ei ole võimalik/mõistlik vältida? Kas tootmisjäägi ümbertöötlemine võiks säästa keskkonda ning olla täiendava tulu allikas? Üritusel võimalik tutvuda üldise olukorra, meetmete ning erinevate käitlemise võimalustega.
Kava
14:00 – 14:10 SISSEJUHATUS, RIIKLIKUD MEETMED TOIDUJÄÄTMETE VÄHENDAMISE KAVAS – Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Park
14:10 – 14:15 TOIDUJÄÄTMED JA TOIDUKADU TARNEAHELAS, Evelin Piirsalu, SEI Tallinn
14:15 – 14:45 TOIT, TOIDUKAOD JA KESKKONNAMÕJU – Sirli Pehme, Sustinere
14:45 – 15:05 MARJA- JA PUUVILJAJÄÄKIDE KASUTAMISE VÕIMALUSED – Reelika Rätsep, EMÜ
15:05 – 15:15 VÕIMALUSED PÕLLU- JA TOIDUJÄÄTMETE VÄÄRINDAMISEKS – Petri-Jaan Lahtvee, TalTech
15:15 – 15:30 Küsimused ja arutelu toidujäätmete kasutamise teema
Üritus on järelvaadatav siit: https://vimeo.com/560410549
EIT Food, üks EIT innovaatikakogukondadest, on üle-euroopaline toidusektori ettevõtlusele ja innovatsioonile keskendunud konsortsium. Innovatsiooni ja ettevõtluse edendamiseks kogu Euroopas loob EIT Food kaasava ja uuendusliku kogukonna, mis koosneb erinevatest toidusektori partneritest.
Kohalik keskus, mis aitab EIT Food RIS programmi Eestis ellu viia, on Tartu Biotehnoloogia Park.