Toidujäätmete vähendamise võimalused toidutootmises

4. juuni 2021 kell 14:00 – 15:30

Tartus, digitaalselt

Kui palju tekib Eestis tootmisjäätmeid, miks peaks püüdma nende tekke vähendamise poole ning mida teha tekkinud jäätmetega kui nende tekkimist ei ole võimalik/mõistlik vältida? Kas tootmisjäägi ümbertöötlemine võiks säästa keskkonda ning olla täiendava tulu allikas? Üritusel võimalik tutvuda üldise olukorra, meetmete ning erinevate käitlemise võimalustega.

Kava

14:00 – 14:10   SISSEJUHATUS, RIIKLIKUD MEETMED TOIDUJÄÄTMETE VÄHENDAMISE KAVAS – Eleri Seer, Tartu Biotehnoloogia Park

14:10 – 14:15  TOIDUJÄÄTMED JA TOIDUKADU TARNEAHELAS, Evelin Piirsalu, SEI Tallinn

14:15 – 14:45   TOIT, TOIDUKAOD JA KESKKONNAMÕJU – Sirli Pehme, Sustinere

14:45 – 15:05    MARJA- JA PUUVILJAJÄÄKIDE KASUTAMISE VÕIMALUSED – Reelika Rätsep, EMÜ

15:05 – 15:15    VÕIMALUSED PÕLLU- JA TOIDUJÄÄTMETE VÄÄRINDAMISEKS  – Petri-Jaan Lahtvee, TalTech

15:15 – 15:30    Küsimused ja arutelu toidujäätmete kasutamise teema

Üritus on järelvaadatav siit: https://vimeo.com/560410549

EIT Food, üks EIT innovaatikakogukondadest, on üle-euroopaline toidusektori ettevõtlusele ja innovatsioonile keskendunud konsortsium. Innovatsiooni ja ettevõtluse edendamiseks kogu Euroopas loob EIT Food kaasava ja uuendusliku kogukonna, mis koosneb erinevatest toidusektori partneritest.
Kohalik keskus, mis aitab EIT Food RIS programmi  Eestis ellu viia, on Tartu Biotehnoloogia Park.