BioHackathon – sTARTUp Day 2023

As a side event of sTARTUp Day 2023, the largest business festival in the Baltic countries, the EIT Health and EIT Food supported BioHackathon brought together over 40 participants – startup-minded students, starting and established entrepreneurs in the field of life sciences, food- and health sector.  BioHackathon was held at the Conference Centre of University […]

EIT Food entrepreneurship applications are now open!

Researchers and entrepreneurs, you have been identified as high potential candidates for our EIT Food entrepreneurship flagship programmes. Plug into our EIT Food entrepreneurship powerhouse to maximise your chances to become a game changer. EIT food is the world’s largest and most dynamic food innovation community. EIT Food is supported by the European Institute of Innovation […]

EIT Food ettevõtlusprogrammide taotlusvoorud nüüd avatud!

Ettevõtjad ja teadlased, peame teid meie EIT Food ettevõtlusprogrammide potentsiaalikateks kandidaatideks! Liitu meie ettevõtlusprogrammidega, et suurendada oma võimalusi saada maailma muutjaks! EIT Food on maailma suurim ja dünaamiliseim toiduinnovatsiooni kogukond, mida toetab Euroopa Liidu asutatud Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituut (EIT). Meie põllumajandus-toiduainetootmise kogukond ühendab tuhandeid idufirmasid rohkem kui 200 juhtiva korporatsiooni, ülikooli, teaduskeskuse ja investoriga. […]

EIT Food entrepreneurship applications are now open!

Researchers and entrepreneurs, you have been identified as high potential candidates for our EIT Food entrepreneurship flagship programmes. Plug into our EIT Food entrepreneurship powerhouse to maximise your chances to become a game changer. EIT food is the world’s largest and most dynamic food innovation community. EIT Food is supported by the European Institute of Innovation […]

Sel nädalavahetusel leiab aset Eesti suurim toidutehnoloogia häkaton – Garage48 Food. Žürii peab proovima vetikatest tehtud sinepit, seentest kalafileed, putukatest valgubatoone ja palju muud!

Pressiteade Garage48 / Eesti Maaülikool / Eesti Teadusagentuur  25.01. 2023    – 29. jaanuaril 2023 leiab Eesti Maaülikoolis teist korda aset suurim ja edukaim toiduhäkaton Eestis, Garage48 Food. Üritus toimub Garage48, Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kaaskorraldamisel, eesmärgiga leida lahendusi erinevatele väljakutsetele toiduainetööstuses. Praeguseks on kirja saanud 23 tooteideed.   KUS, KUIDAS Selle aasta üritus […]

Põllumajandusettevõtjad ja -organisatsioonid said arutleda jätkusuutliku toidutootmise, muldade süsiniku sidumisvõime ja põllumajandusettevõtete süsiniku jalajälje mõõtmise üle

25. novembril toimus Tartus SPARK Demos EIT Food programmi egiidi all põllumajandusettevõtjatele, organisatsioonidele ja institutsioonidele suunatud praktiline töötuba „Muld ja süsinik“. Üritusel sai kuulda Eesti Maaülikooli, Põllumajandusuuringute Keskuse ja Civitta ekspertide ettekandeid ning arutelda ühiselt jätkusuutliku toidutootmise, muldade süsiniku sidumisvõime ja põllumajandusettevõtete süsiniku jalajälje mõõtmise üle. Juba enne töötoa toimumist oli registreerumise aktiivsusest näha, et […]

Agricultural entrepreneurs and organizations could discuss about sustainable food production, the carbon sequestration capacity of soils and measuring the carbon footprint of agricultural enterprises

On 25th of November Workshop “Soil and Carbon” took place in Tartu SPARK Demo. The event featured presentations by experts from the Estonian University of Life Sciences, the Agricultural Research Centre and Civitta, and a joint discussion on sustainable food production, the carbon sequestration capacity of soils, and the measurement of the carbon footprint of […]

Students got acquainted with challenges in food systems and local innovative entrepreneurs during Students Food Academy

From 17th till 19th of November Students Food Academy took place in Tartu SPARK Demo and Tõrva. Students from different fields from genomics to tourism got acquainted with circular food systems, alternative food production and local innovative entrepreneurs. In addition to lectures, students could taste different products, go to forest to plant mushrooms in trees […]

Noored tutvusid Tudengite Toiduakadeemia raames toidusektori probleemide ja innovatiivsete ettevõtetega

17.-19.11.2022 toimus Tartus SPARK Demos ja Tõrvas koostöös EIT Foodi, Tartu Biotehnoloogia Pargi ja Bioteaduste Üliõpilaste Seltsiga kolmepäevane toiduteemaline sügiskool „Tudengite toiduakadeemia“. Ürituse programmis käsitleti toidu ringmajanduse, tulevikutoidu ning innovaatiliste toidulahenduste teemasid. Sealhulgas jagasid tudengitega oma teadmisi ja kogemusi nii teadlased, kohaliku kogukonna esindajad ja filmiloojad, samuti oli võimalik tutvuda erinevate innovaatiliste toidusektori ettevõtetega. Programmist […]

Tartu i-Days 2022 student hackathon had 10 teams solving challenges in the fields of health, food and biotechnology

On November 4-5, at the fifth Tartu i-Days hackathon, students solved various health, food and biotechnology sector challenges and made their important contribution to making the world a better and more sustainable place. This year, the two-day Tartu i-Days event was moderated by Vaido Mikheim (Startup Estonia), who made the hackathon run smoothly with an […]

Tartu i-Days 2022 tudengihäkathonil lahendasid 10 meeskonda tervise-, toidu- ja biotehnoloogia valdkonna väljakutseid

4.-5. novembril lahendasid tudengid Tartus juba viiendat korda toimuval i-Days häkathonil erinevaid tervise-, toidu- ja biotehnoloogia sektori väljakutseid ning andsid oma olulise panuse, et muuta maailm paremaks  ja jätkusuutlikumaks paigaks. Sel aastal modereeris kahepäevast Tartu i-Days üritust Vaido Mikheim (Startup Estonia), kes tiheda programmiga häkatoni sujuvaks muutis ning kõikide osaliste meeleolu kõrgel hoidis. Esimesel päeval […]

The focus of the second Morning Health Talks this year was innovation in hospitals

On October 14th the second EIT Health Morning Health Talks of 2022 took place, the focus of which this time was innovation in hospitals. At the event, the experiences of Sweden and Finland as well as Estonia in regards of innovation practices in hospitals were introduced. The presentations provided insights into the supporting mechanisms, trends, […]

The focus of the second Morning Health Talks this year was innovation in hospitals

On October 14th the second EIT Health Morning Health Talks of 2022 took place, the focus of which this time was innovation in hospitals. At the event, the experiences of Sweden and Finland as well as Estonia in regards of innovation practices in hospitals were introduced. The presentations provided insights into the supporting mechanisms, trends, […]

Tartu Ettevõtlusnädalal õpiti EIT Food töötoas ringmajandust oma ettevõttes rakendama

Tartu Ettevõtlusnädala alustava ettevõtja teemapäeval, 5. oktoobril, toimusid SPARK Demo keskuses roheettevõtte paneel Eesti Ettevõtlike Naiste Assotsiatsiooni (EENA) liikmetega ning ringmajanduse töötuba, mille viisid läbi Teeme Ära SA tegevjuht, koolitaja Kadi Kenk. Sisuka päeva juhatasid sisse naisettevõtjate kogemuslood oma roheettevõtte asutamisest ja arengust. Kuulajad said sissevaate sellest, kuidas panelistid  on ringmajandust ja rohemõtlemist rakendanud oma […]

The Global Foodture program for innovative SMEs in the agri-food sector

The Global Foodture program gives companies either in or related to the food industry a possibility to explore the opportunities in 4 different Asian markets, namely Singapore, Thailand, South Korea and Japan. Global Foodture is a project designed to boost the sustainable transition of the food system worldwide through collaboration and innovation. It develops and implements a […]