Tartu Biotechnology Park (TBP) provides physical infrastructure as well as business development and consultancy services to companies and R&D institutions in the fields of biotechnology, medicine and veterinary medicine. It supports companies in finding cooperation partners and is active in the establishment process of new companies.

Biotechnology

Health technology

Food technology

News

Põllumajandusettevõtjad ja -organisatsioonid said arutleda jätkusuutliku toidutootmise, muldade süsiniku sidumisvõime ja põllumajandusettevõtete süsiniku jalajälje mõõtmise üle

25. novembril toimus Tartus SPARK Demos EIT Food programmi egiidi all põllumajandusettevõtjatele, organisatsioonidele ja institutsioonidele suunatud praktiline töötuba „Muld ja süsinik“. Üritusel sai kuulda Eesti Maaülikooli, Põllumajandusuuringute Keskuse ja Civitta ekspertide ettekandeid ning arutelda ühiselt jätkusuutliku toidutootmise, muldade süsiniku sidumisvõime ja põllumajandusettevõtete süsiniku jalajälje mõõtmise üle. Juba enne töötoa toimumist oli registreerumise aktiivsusest näha, et […]

Agricultural entrepreneurs and organizations could discuss about sustainable food production, the carbon sequestration capacity of soils and measuring the carbon footprint of agricultural enterprises

On 25th of November Workshop “Soil and Carbon” took place in Tartu SPARK Demo. The event featured presentations by experts from the Estonian University of Life Sciences, the Agricultural Research Centre and Civitta, and a joint discussion on sustainable food production, the carbon sequestration capacity of soils, and the measurement of the carbon footprint of […]

Students got acquainted with challenges in food systems and local innovative entrepreneurs during Students Food Academy

From 17th till 19th of November Students Food Academy took place in Tartu SPARK Demo and Tõrva. Students from different fields from genomics to tourism got acquainted with circular food systems, alternative food production and local innovative entrepreneurs. In addition to lectures, students could taste different products, go to forest to plant mushrooms in trees […]

Events

Tudengite Toiduakadeemia 17.-19. november

Tartu Biotehnoloogia Pargi, EIT Foodi ja Bioteaduste Üliõpilaste Seltsi koostöös leiab aset kolmepäevane toiduteemaline sügiskool „Tudengite toiduakadeemia“. Ürituse programmis käsitletakse toidu ringmajanduse, tulevikutoidu ning innovaatiliste toidulahenduste teemasid, kus oma ala asjatundjad jagavad tudengitega teadmisi ning kogemusi ettevõtete, teadlaste ja kogukonna kaasajate vaates. Millal? 17.-19. november 2022 Kus? SPARK Demo, Narva maantee 3, Tartu (17.-18.11); Tõrva […]

Garage48 Food 2022/23 on registreerimiseks ja ideede esitamiseks avatud!

BIO- JA TOIDUTEHNOLOOGID, KOKAD JA TOIDUENTUSIASTID – KAS TEID HUVITAB TOIDU KESTLIKUM TULEVIK NING SOOVITE OMA TOODET ARENDADA?  Garage48 Food 2022/23 on registreerimiseks ja ideede esitamiseks avatud!  MIS Garage48, Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kaaskorraldamisel ning TFTAK, BioCC, TalTech, Polli Aiandusuuringute Keskuse ja Tartu Biotehnoloogia Pargi (EIT Food) partnerluses leiab 27. – 29. jaanuaril 2023 […]

Garage48 Food 2022/23 is open for registration and idea submission!

BIO- AND FOOD TECHNOLOGISTS, CHEFS, AND FOOD ENTHUSIASTS – ARE YOU PASSIONATE ABOUT A MORE SUSTAINABLE FUTURE OF FOOD AND EAGER TO DEVELOP YOUR PRODUCT? Garage48 Food 2022/23 is open for registration and idea submission! WHAT In co-organization with Garage48, Estonian University of Life Sciences and Estonian Research Council, and in partnership with Polli Horticultural […]

 

Ole kursis meie uudistega ja liitu Biopargi uudiskirjaga siin:

* indicates required
en_US