Sel nädalavahetusel leiab aset Eesti suurim toidutehnoloogia häkaton – Garage48 Food. Žürii peab proovima vetikatest tehtud sinepit, seentest kalafileed, putukatest valgubatoone ja palju muud!

Pressiteade
Garage48 / Eesti Maaülikool / Eesti Teadusagentuur 

25.01. 2023 

 

  1. – 29. jaanuaril 2023 leiab Eesti Maaülikoolis teist korda aset suurim ja edukaim toiduhäkaton Eestis, Garage48 Food. Üritus toimub Garage48, Eesti Maaülikooli ja Eesti Teadusagentuuri kaaskorraldamisel, eesmärgiga leida lahendusi erinevatele väljakutsetele toiduainetööstuses. Praeguseks on kirja saanud 23 tooteideed.

 

KUS, KUIDAS

Selle aasta üritus toimub kahes faasis, et häkatonil saaks toimuda degusteerimine. 9 tiimi on meie partnerlaborites mentorite silma all oma tooteid juba 2 kuud arendanud. Tooteomanikud toovad oma prototüübi jaanuaris häkatonile, žüriile degusteerimiseks ja 48 tunni jooksul tuleb nende meeskonndadel luua plaan selle turul lansseerimiseks. Tarkvaraarendusega seotud lahenduste jaoks peavad meeskonnad 48. tunni jooksul välja töötama klõpsatava prototüübi. 

 

AJAKAVA

Reede, 27. jaanuar – Avamine, ideede esitamine 90. sekundiga ja tiimide moodustamine.

Laupäev, 28. jaanuar – Tiimitöö, mentordamine ja finaalesitluse töötuba.

Pühapäev, 29. jaanuar – Finaalesitlused (see osa üritusest on avalik), hindamine ja auhinnatseremoonia.

AUHINNAD

Auhindadeks Ajujahi Top 40, Prototron 2023, Tartu Teaduspargi S2B inkubatsiooniprogramm, investorite konsultatsioonid ja palju muud!

 

LISAINFO

https://garage48.org/events/garage48-food-2022-23

 

Üritus toimub TFTAK, BioCC, TalTech, Eesti Maaülikooli toidu labori ja Polli Aiandusuuringute Keskuse ja Tartu Biotehnoloogia Pargi (EIT Food) partnerluses. Üritust toetab ka Tartu linn ja Orkla Eesti.

 

Osalemist toetab Eesti Maaülikooli ASTRA projekt „Väärtusahelapõhine biomajandus 2″ Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist, Eesti Teadusagentuur läbi ResTa programmi ja EIT Food, Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi (EIT) üks innovatsioonikogukondadest, mille eesmärgiks on üle-euroopaline toidusektori ettevõtluse ja innovatsiooni edendamine.