EWA Eesti programmi 2025 finaalüritus
Teist korda Eestis läbi viidav EWA (Empowering Women in Agrifood) programm hakkab lõpusirgele jõudma. 21. novembril toimub V SPA Konverentsikeskuses programmi finaalüritus, mille raames selguvad parimad.
EWA programm on suunatud alustavatele naisettevõtjatele, eesmärgiga toetada ja arendada olemasolevaid äriideid ning vähendada soolist ebavõrdsust põllumajandus- ja toidusektoris ning see viiakse läbi Tartu Biotehnoloogia Pargi ja EIT Food RIS programmi koostöös.
EIT ehk Euroopa Innovatsiooni- ja Tehnoloogiainstituudi poolt ellu kutsutud ja rahastatud programm viiakse läbi sel aastal samaaegselt 13 Euroopa riigis. Eestis kandideeris programmi 29 naist, kellest kümme valiti juunikuus välja programmis jätkama. Igal programmis osaleval naisel on oma mentor, kellega kuue kuu jooksul tehakse individuaalselt koostööd. Finaalüritusel saavad naised 4 minuti jooksul esitleda oma äriideed ning selguvad kaks parimat. Auhinnafond on 15 000 eurot (esimene koht 10 000 ja teine koht 5 000) ja see on mõeldud rahalise toetusena oma äriidee edasiarendamiseks.
Finaalüritus viiakse läbi kahes osas. Esimeses osas toimub pitchimise võistlus, kus kümme naist esitlevad oma äriideed. Peale lõunapausi on laval inspireerivad ettevõtjad (Kaire Roosi ja Mary-Liis Kütt) ning toimub EWA programmi võitjate väljakuulutamine.
Üritus on avalik ja sinna on oodatud osalema muuhulgas investorite ja avaliku sektori esindajad, ettevõtjad ja kõik teised huvilised.
Üritus on tasuta, kuid vajalik on eelregistreerumine, mis kestab kuni 19. novembrini.
Registreerumislink asub siin: https://forms.gle/3YK7b1UBPbcaG5Sz7
Oma äriideid tutvustavad järgmised naised:
Kristi Seppa – FitCube
FitCube pakub külmutatud valmistoidu kuubikuid, mis võimaldavad luua personaalseid ja tervislikke eineid kiiresti ja mugavalt.Maris Arulepp – Saffra
Saffra on safrani ja marjadega joogikontsentraat, mis aitab parandada meeleolu ja toetab keskendumist loomulikul viisil.Janika Aan – FoodID
FoodID on digitaalne toidupass ja jälgitavuse platvorm, mis võimaldab jälgida toidu teekonda alates tooraine päritolust kuni lõpptarbijani.Katrin Jürimäe – Kaatsi Aed
Kaatsi Aed valmistab kohapeal kasvatatud sparglist innovaatilisi fermenteeritud ja külmkuivatatud tooteid, aidates vähendada toiduraiskamist.Kairi Randmer – Elusees
Elusees toodab käsitööna valmistatud fermenteeritud veekeefiri jooke, mis toetavad soolestiku tervist ja loodusega ühendust.Mari Aasmäe – Meal in Hand
Meal in Hand pakub teaduspõhiseid, täisväärtuslikke ja koheselt tarbitavaid valmistoite, mis on loodud kasutamiseks kriisikolletes.Ebe Meitern-Vare – Fuudit
Fuudit on tehisintellektil põhinev toidu- ja heaolunõustaja, mis aitab vähendada toiduraiskamist kodumajapidamistes.Merlyn Peters – Nosin
Nosin on hüdropooniline salatiriiul, mis toodab toitu otse tarbimiskohas.Kadri Just – Mullaelustiku analüüsid
Mullaelustiku analüüside teenus, mis toetab põllumajandustootjaid taastava põllumajanduse suunas liikumisel.Marge Tava – Galgotaro
Galgotaro pakub unikaalset, säilitusainetevaba, tervislikku ja keskkonnasõbralikku vahepala.
EWA Eesti 2025 programmi finaalüritus
- november 2025
V SPA Konverentsikeskus, Tartu
Ajakava:
10:35 Registreerumine/kohvipaus
11:05 Ürituse avasõnad
11:10 Zürii liikmete tutvustus
11:20 Pitching võistlus (10 programmis osalenud naist esitlevad oma äriideed ja vastavad zürii küsimustele)
12:40 Lõuna
13:20 Kaire Roosi (Nordtempeh) “Vegan värk?”
13:45 Mary-Liis Kütt (ÄIO Tech) “ÄIO – biotehnoloogiline teekond tuleviktoidu poole”
14:10 EWA 2025 programmi võitjate väljakuulutamine
14:20 Ürituse lõpetamine
EWA Eesti 2025 finaalüritus ei tähenda veel lõppu – pigem on see uue teekonna algus!
Üks Eesti EWA programmis osaleja saab võimaluse esitleda oma äriideed finaalüritusel 4. detsembril Varssavis.

